Riverland Healthcentre

Riverland Healthcentre is gevestigd in de voormalige kleedkamers van het Honingcomplex in Nijmegen. Het is een sportschool waar sport- en gezondheidsbegeleiding wordt aangeboden voor doelgroepen die minder goed terecht kunnen in de ‘reguliere’ sportscholen. De bestaande douches en toiletten zijn hergebruikt, net als een groot deel van de aanwezige technische installatie. Deze vormden hiermee een vast gegeven voor het ontwerp.

Centraal in de ruimte is het ‘krachtplein’ geplaatst met voornamelijk krachttoestellen. Aan een wand is een grote keuken geplaatst in eilandopstelling. Deze keuken heeft een goed overzicht over de hele ruimte en functioneert ook als ontvangstbalie. Bij het enige venster in de ruimte, tussen de danszaal en het kantoor, is een verhoogde lounge geplaatst. De houten wanden zijn zo ontworpen dat ze later op een andere locatie kunnen worden hergebruikt.