Verlenging verlaagd BTW-tarief

Geplaatst op 19 mei 2015

Update: Eerder berichtte ik dat de 6% BTW regeling in de bouw verlengd zou worden met een half jaar. Hiervoor was ruim steun gegeven vanuit de Tweede Kamer en berichten werden onder andere door nieuwssite nu.nl bevestigd. Naar nu blijkt, heeft minister Blok (VVD) toch besloten de maatregel niet te verlengen. De maatregel zal dus op 1 juli van dit jaar aflopen.

Om nog in aanmerking te komen voor het lagere BTW-tarief, dient het werk voor 1 juli afgerond te zijn. Wanneer dit niet haalbaar is, kunt u een tussentijdse factuur aan uw aannemer vragen (voor 1 juli). De kosten tot 1 juli vallen dan onder de 6% regeling. De resterende kosten (dus na 1 juli) vallen weer onder het oude tarief van 21%. Zo heeft u toch maximaal voordeel van de regeling.

Wat zijn ook alweer de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de 6% BTW-regeling?

Onder de regeling vallen werkzaamheden voor het verbouwen en herstellen van woningen. Dit zijn bijvoorbeeld (groot) onderhoud, het plaatsen van een uitbouw of dakkapel of het vernieuwen van een badkamer. De woning moet minimaal 2 jaar oud zijn, waardoor de regeling dus niet voor nieuwbouwwoningen geldt. Ook het aanleggen en onderhouden van tuinen die horen bij woningen die meer dan 2 jaar oud zijn, vallen onder de regeling.

De maatregel geldt ook voor het laten maken van ontwerpen en bouwtekeningen door architecten, indien die ook de renovatie van de woning begeleiden. Onze diensten kunnen dus ook onder het lage tarief vallen!